Index Vakbarát Hírportál

A Kutyapárt jelöltje nyerte a hegyvidéki előválasztást

2024. április 15., hétfő 07:03

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke és polgármesterjelöltje nyert a hegyvidéki előválasztáson, így ő indulhat a Fidesz jelöltje ellen a június 9-i önkormányzati választásokon. Kovács a szavazatok több mint 61 százalékát megszerezve utasította maga mögé a civil és az ellenzéki jelöltet is. Mindketten gratuláltak a győzelemhez.

Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke és jelöltje nyerte a hegyvidéki előválasztást vasárnap – amelyre már aznap este is bőven megvolt az esély. A XII. kerületi polgármesterjelölt Visi Piroska civil és Farkas Csaba ellenzéki jelöltet utasította maga mögé a szavazatok 61,11 százalékának begyűjtésével. A párt egy közleményben köszönte meg a támogatást a passzivistáknak és Kocsis Tekla kampányfőnöknek a segítséget.

Legyen minden jobb, de ne csak a XII. kerületben. De most komolyan!

– írták közleményükben.

A momentumos Farkas Csaba a közösségi médiában gratulált Kovács győzelméhez és megköszönte a munkát mindenkinek, aki közreműködött az előválasztás lebonyolításában.

Írhat bármit a propagandamédia, számomra az a fontos, hogy ebben a versengésben a végén egyetlen csapat maradjon, és csak ő egyedül szálljon versenybe a Fidesz jelöltjével a kerületben, mert csak így van értelme ebben az eltorzított, igazságtalan választási rendszerben az önkormányzati választásokon indulni

– fogalmazott, majd hozzátette, hogy azt kéri szavazóitól, hogy tartózkodjanak a másik fél lejáratásától és mostantól támogassák a „győztes felet”.

Visi Piroska szintén a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést az eredményhirdetés után. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a kampányban, majd gratulációját fejezte ki a győztes felé. 

Nagy felelősséget és komoly feladatot kapott a választóktól, hogy vezetőként szervezze meg a győztes csapatot az önkormányzati választásra

– írta bejegyzésében, hozzátéve, hogy „magas részvétel mellett a mostani eredmény számomra azt mutatja, hogy van létjogosultsága a helyi, alulról jövő, pártoktól független, civil politizálásnak”.

Rovatok