Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a Louis Vuittont kirámoló rablókat

2024. április 16., kedd 16:43

A budapesti rendőröknek csupán fél nap kellett, hogy azonosítsák a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit. A két külföldi férfit őrizetbe vették, a több tízmillió forint értékben ellopott táskák, napszemüvegek és övek egy részét lefoglalták a nyomozók.

A rendőrség beszámolója szerint a gyanúsítottak autóval tolattak az Andrássy úti Louis Vuitton márkabolt kirakatába április 15-én 2 óra 30 perc körül Budapest VI. kerületében. A betört üvegen át

táskákat, napszemüvegeket és öveket loptak el több tízmillió forint értékben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztálya ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást. Az aprólékos adatgyűjtés eredményeként 12 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket.

Egyiküket, egy 56 éves montenegrói állampolgárságú férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói délután Terézvárosban, társát, egy szintén 56 éves horvát állampolgárságú férfit este Erzsébetvárosban fogták el – közölte Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A lopott tárgyak nagy részét a rendőrök megtalálták és lefoglalták. Mint azt korábbi cikkünkben is írtuk, a TikTokon keringett egy videó arról, hogy betört az üzlet kirakatüvege, és a felvételen a helyszínre érkező, gumikesztyűt viselő rendőrök is láthatók. 

Rovatok