Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy idős férfi egy budapesti háztűzben

2024. április 17., szerda 11:27

Kigyulladt egy ház a XV. kerületi Damjanich utcában, az épületben egy ember tartózkodott, a tűzoltók mentették ki, de a gyors beavatkozás ellenére meghalt. Egy ágy és annak környezete égett, a tüzet egy fűtőberendezés okozhatta.

Egy idős férfi meghalt, miután kigyulladt egy hatvan négyzetméteres ház a XV. kerületi Damjanich utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese szerdán az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta, hogy az épület húsz négyzetméteres szobájában csaptak fel a lángok, egy ágy és annak környezete égett. A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben,

őt a fővárosi hivatásos tűzoltók kimentették, de a gyors beavatkozás ellenére meghalt.

Úgy folytatta: nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőberendezés okozta, de a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.

Dóka Imre megjegyezte, hogy a tragédiával végződő lakástüzek áldozatai gyakran egyedül élő idős emberek. Az ő biztonságukat szolgálhatja egy füstérzékelő, amely hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, a mostanihoz hasonló esetek a készülék használatával megelőzhetők lennének – áll a közleményben.

Rovatok