Index Vakbarát Hírportál

A Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indít Magyar Péter ellen

2024. április 18., csütörtök 15:21

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján – adta hírül az MTI a hivatal közleményét.

A Lánczi Tamás által vezetett Szuverenitásvédelmi Hivatal azt írta, hogy a Magyar Nemzet című lap csütörtökön napvilágot látott információi alapján indítja meg a vizsgálatot.

Közölték: mivel felmerül a gyanúja, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta, és „megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat „vette célba”.

Magyar Nemzetben egy olyan cikk jelent meg, amely szerint a Datadat áll Magyar Péter mögött. Ezt a cikk abból vezeti le, hogy Magyar talpramagyarok.hu nevű oldalának adatkezelési tájékoztatójában a 19. oldalon két olyan céget nevez meg, amelyek a lap szerint a Datadat utódcégei vagy a céghez kapcsolódnak.

„Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt“ – idézte Szigetvári Viktort, a Datadat ügyvezetőjét a 24.hu.

Magyar Péter így reagált

A politikus a közösségi oldalán Lánczi Tamásnak üzenve reagált a vizsgálat hírére.

„Kedves Tomi, örülök, hogy megdolgozol a pénzedért. Javaslom, hogy a Fideszt is keresd meg, akár az Állami Számvevőszék elnökével (havi 6,5 millió forint) közösen, és érdeklődjetek náluk, hogy évente hány milliárd forintot költenek 2015 óta az amerikai kampányguruknál, a gyűlöletpropaganda mestereinél, illetve, hogy Orbán Viktor hogyan avatkozik be magyar adófizetői milliárdokkal szinte az összes balkáni választásba, de még a franciába is. Várom a hívásodat, MP” – írta. 

Rovatok