Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

2024. április 19., péntek 06:31

Péntek reggel fél nyolctól a Kossuth rádió vendége lesz Orbán Viktor. A miniszterelnök többek között az orosz–ukrán háborúról, a migrációról és a közelgő választásokról fog beszélni a közrádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb egy hónappal ezelőtt, március 22-én adott interjút a közszolgálati rádióban. A műsorban akkor a kormányfő Brüsszelből, az EU-csúcsról jelentkezett be. A beszélgetés a brüsszeli események köré épült, de szóba került többek között az orosz–ukrán háború és a budapesti főpolgármester-választás.

A kormányfő korábban arról is beszélt, furcsa érzés Magyarországról Brüsszelbe jönni, mert itt háborús hangulat, logika és nyelvezet van, itt úgy beszélnek a politikusok, mintha háború lenne. A miniszterelnök kiemelte: Magyarország nem hadviselő fél, ez nem egy futballmeccs, amikor drukkolni kell valakinek.

Orbán Viktor szerint az európai vezetők érzékelik, hogy az európai közvélemény inkább támogatja a békepárti pártokat, de ez azért nem eredményez egy békepárti fordulatot, mert „Brüsszel a Soros-féle hálózat foglya, ez beépült az európai intézményekbe, nem egyszerűen véleményt befolyásoló pozícióik vannak, hanem olyan erős alkupozícióik, hogy a pénz egy részét ki tudják venni a brüsszeli kasszából – fogalmazott, hozzátéve: az európai emberek véleménynyilvánítását az is nehezíti, hogy Brüsszel egyre inkább ennek a hálózatnak a foglyává válik”.

Mint megírtuk, a brüsszeli rendőrség kedden blokád alá vette a NatCont, a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. Orbán Viktor szerint ez olyan, mint a nyolcvanas évek végén Magyarországon, ahol a szabadság és az elnyomás erői viaskodtak egymással. „Örülünk, hogy még szabad beszélni Brüsszelben” – tette hozzá.

A pódiumbeszélgetést végül szerdán megtartották – ahogy arról beszámoltunk –, ahol Orbán Viktor azt mondta, hogy új vezetőkre van szükség Európában, az viszont szerinte „erős kifejezés”, hogy Vlagyimir Putyin szövetségese lenne.

Rovatok