Index Vakbarát Hírportál

Több kilométeres torlódást okozott egy hibásan működő vasúti biztosítóberendezés

2024. április 19., péntek 21:33

Nagy torlódás alakult ki pénteken dél környékén a 87-es főúton Szombathely határában. A dugót a Sopron-Szentgotthárd vasútvonalon kialakított vasúti átkelő biztosítóberendezésének hibás működése okozta.

Hibásan működő vasúti biztosítóberendezés okozott több kilométeres torlódást Szombathely határában, a Repülők útján, a Söptei úton és a becsatlakozó utakon – írja a 112 Emergency Press.

A lap úgy tudja, hogy a félsorompó félig leeresztett állapotban maradt, miközben a fénysorompó piros jelzést mutatott, majd a fénysorompó elsötétült. Egy járművezető elmondása alapján a félsorompó körülbelül negyed óra múlva felemelkedett és ekkor érkezett egy szerelvény.

A mozdony alacsony sebességgel és kürt használatával közelítette meg az átkelőt. A szerelvény áthaladása után megindult a járműforgalom. Csak kevesen álltak meg a nem működő fénysorompó előtt, a legtöbb sofőr igyekezett behozni a késlekedést.

Néhány perc elteltével a fénysorompó pirosra váltott, a csapórúd leereszkedett, majd felemelkedett és a gyors rendszertesztet követően a fénysorompó fehéren villogott. A 87-es főúton kialakult torlódás még jó pár percig éreztette a hatását az érintett útszakaszon.

Egy kamionsofőr elmondta, hogy a héten harmadszor futott bele ilyen hibába a 87-es főúton.

Rovatok