Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap alaposan kipucolják Budapestet

2024. április 19., péntek 12:24

Megtisztítják az aluljárókat, köztereket, járdákat és a közösségi közlekedési megállóhelyeket két részletben: április 21-én és 28-án Budapesten a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közreműködésével.

Tavaszi nagytakarítást tart a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosban április 21-én és 28-án: megtisztítják a Nagykörutat és környezetét, továbbá a főváros számos forgalmas közterét és csomópontját. 

A mindennapi alapfeladatokon felüli nagyszabású közös köztisztasági együttműködést április 21-én kezdik a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek.

Most vasárnap a munkálatok

Egy héttel később, április 28-án, vasárnap a 4-es és a 6-os villamos teljes vonalát és környékét takarítják (a Széll Kálmán tértől Újbuda-központig, illetve a Móricz Zsigmond körtérig), beleértve a Nagykörút környezetében lévő tereket, aluljárókat, járdákat és a közösségi közlekedési megállóhelyeket. 

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók munkatársai rendszeres közreműködői az akciósorozatnak. A kezdeményezésben a korábbi években a BKM több mint 500 dolgozója és mintegy 150 takarító és szállító járműve vett részt – adta hírül az MTI. 

Rovatok