Index Vakbarát Hírportál

Elárulta Dobrev Klára, hogy kereste-e Magyar Péter

2024. április 21., vasárnap 16:14

A szociáldemokrata és zöldszavazók tudják, a DK–MSZP–Párbeszéd-szövetség a politikai otthonuk, itt voltak velünk az elmúlt 14 évben – mondta Dobrev Klára, az Európai Parlament képviselője egy interjúban arra vonatkozóan, hogy Magyar Péter a felmérések szerint nem a kormánytól, hanem az ellenzéktől szerez szavazatokat. Arra is kitért, hogy Magyar Péter nem kereste, amióta megállapodtak a vitában.

Dobrev Klára interjút adott a Nyugati Fénynek, amelyben többek között arról beszélt, hogy megbocsátotta Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy a 2021-es előválasztáson szövetkezett ellene: „Karácsony Gergely jó főpolgármester, éppen ezért rá is szüksége van annak az európai Magyarországnak, amelyet közösen akarunk megvalósítani” – fogalmazott.

Elmondta továbbá:

Végezetül arra a kérdésre, hogy kapott-e választ Magyar Pétertől, amióta közölte, hogy a szociáldemokrata-zöld koalíció listavezetőjeként kiállna vele egy vitára, Dobrev Klára elmondta:

sem előtte, sem azóta nem keresett.

Ugyanakkor elmondta, ha lesz listavezetői vita, akkor biztosan ott lesz. „Szociáldemokraták és zöldek vagyunk, elkötelezett baloldaliak” – hangoztatta Dobrev Klára.

Rovatok