Index Vakbarát Hírportál

Nem jutott ki a lángoló házából egy ember Budapesten

2024. április 21., vasárnap 13:28

Meghalt egy ember egy hétvégi házban keletkezett tűzben a fővárosi Kőérberki dűlőn vasárnap hajnalban – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel közleményében azt írta: vasárnap hajnalban érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Budapest XI. kerületében kigyulladt egy épület, amelyben egy ember bent rekedt.

A tájékoztatás szerint a Kőérberki dűlőn egy negyven négyzetméteres fa hétvégi ház és annak melléképületei égtek száz négyzetméteren.

A többméteres lángok a faház körül lévő tizenöt-húsz méteres fákra is átterjedtek, azok lombkoronája is lángra kapott. Három járművel vonultak a tűzoltók a helyszínre, és fél óra alatt megfékezték a tüzet – ismertette a szóvivő.

Az épületben öten tartózkodtak, de kimenekülni csak négyen tudtak, egy ember holttestét a tűzoltók találták meg az elszenesedett romok átvizsgálásakor. A tűzben egy másik ember is megsérült – tudatta Mukics Dániel.

Szombaton este is történt egy haláleset, bár annak körülményei nem ismertek, ugyanis ismeretlen személyazonosságú az a holttest, amit a fővárosi Soroksári úton, a HÉV-sínek mellett találtak.

Rovatok