Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Brüsszelben most úgy viselkednek, mintha vesztésre állnának a kártyában

2024. április 22., hétfő 20:50 | aznap frissítve

Ahelyett, hogy Brüsszelben az elején kimondták volna világosan, hogy ez nem a mi háborúnk, ahelyett hogy elszigetelték volna a konfliktust, egyre több ország küld egyre több fegyvert, egyre több pénzt a háborúba – írta közösségi oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán azt írta, „tegnapelőtt az amerikaiak megint döntöttek, és küldenek oda vagy 60 milliárd dollárt. Mi, európaiak eddig elküldtünk mintegy 100 milliárd eurót”.

Orbán Viktor szerint Brüsszelben most úgy viselkednek, „mintha vesztésre állnának a kártyában” – folyamatosan emelik a téteket, mert vissza akarják nyerni azt, amit elbuktak.

És ez belesodorhatja egész Európát a háborúba. Úgyhogy a dolgok nem állnak jól, se az amerikai kontinensen, se Európában. Nincs mese: a háborúpárti kormányokat és a háborús hangulatot meg kell állítanunk!

– fogalmazott.

Hozzátette: „Az európai választáson meg tudjuk állítani Európában, mert ha békepárti jelölteket küldünk, mint amilyenek mi is vagyunk, és azoknak többsége lesz Európában, akkor az európai háborús döntéseket le lehet lassítani, meg lehet állítani, talán el is lehet törölni.”

„A másik választás pedig Amerikában lesz, egy háborúpárti és egy békepárti jelölttel. Ha a békepárti nyer, akkor Amerikából is segítséget kapunk” – írta.

„Tehát a következő egy évben két választáson – ha minden jól megy, és a Jóisten is megsegít – Európában és Amerikában is előtérbe kerülhetnek a békepárti vezetők, és akkor lezárhatjuk az év végén a háborút” – zárta bejegyzését Orbán Viktor.

Országjárás vidéken

Mint megírtuk, Orbán Viktor a múlt hét végén tartott kampánynyitó után hétfőn megkezdte országjárását a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben. A miniszterelnök az egyik magtárban több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt, és többek között azt mondta: „a magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint korábban.”

Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani

– fogalmazott a kormányfő, megjegyezve: ő Magyarország első falusi miniszterelnöke. „Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, a magyar vidék, a magyar falu segítséget, ha nem a közülük jövő miniszterelnöktől?” – tette fel a kérdést.

Rovatok