Index Vakbarát Hírportál

Rendőröknek adták ki magukat rablás közben a bűnözők

2024. április 22., hétfő 12:49

Egy rablás azonosított elkövetőinél folytatott házkutatást a rendőrség, amikor online csalás bizonyítékait találták meg náluk. A rendőrség három férfit vett őrizetbe a bűncselekmény elkövetése miatt. A hatóságok bankkártyamásolatok mellett különböző számítástechnikai és elektronikus eszközöket is lefoglaltak. Még vizsgálják, hogy a bankkártyák másolataival milyen csalásokat valósítottak meg.

Egy online csalás miatt indított nyomozásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály Felderítő Osztálya nyomozóinak látókörébe került egy olyan bűnözői csoport, amelynek tagjai rablást követtek el – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a három férfi üzleti találkozót beszélt meg a sértettekkel azzal a céllal, hogy kábítószert raboljanak tőlük. A találkozóra 2022. december 11-én este került sor Gödöllőn. A. István, K. András és K. Péter és ez idáig ismeretlen társaik rendőri akciót színleltek, a gépkocsijukon megkülönböztető fényjelzést használtak, arcukat pedig kámzsával elfedve, „Rendőrség!” felszólítással kiszállásra kényszerítették a sértetteket a gépkocsijukból. Miután a földre fektették őket, fizikai erőszakot is alkalmaztak. Ezt követően megbilincselték őket, átkutatták a ruházatukat, valamint a gépkocsijukat. Összesen 600 ezer forintot és feltehetően kábítószernek minősülő anyagot zsákmányoltak. Miután megszerezték, amit akartak, a földön fekvő, megbilincselt sértetteket hátrahagyva távoztak.

A nyomozóknak hosszú munka után sikerült azonosítani a bűnözői csoport három tagját, akiket összehangolt akció keretében 2024. április 16-án a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el. Az egy időben, több helyszínen végrehajtott kutatás során a nyomozók nagy összegű pénz és „klónozott” bankkártyamásolatok mellett számítástechnikai és elektronikai eszközöket, egy gumilövedékes fegyvert, amfetamin előállításához szükséges eszközöket és vegyszereket, nem utolsósorban pedig több tő marihuánát, valamint a termesztéséhez szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le.

A nyomozók a 28, 23 és 22 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették, majd a bíróság április 18-án elrendelte a letartóztatásukat.

Az NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztálya még vizsgálja, hogy a gyanúsítottak a lefoglalt bankkártyamásolatokkal milyen további bűncselekményeket követhettek el.

Rovatok