Index Vakbarát Hírportál

Kismotorjával szelte az utakat egy otthonról megszökött kétéves kisfiú

2024. április 22., hétfő 19:21

Megszökött otthonról egy kétéves kisfiú, akit Szombathely egy legforgalmasabb útján találtak meg kismotorjával közlekedve. A rendőrök a Facebookon kértek segítséget a szülők azonosításához, és rövid időn belül sikerrel is jártak.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az internetezőktől kért segítséget a hétvégén, ugyanis egy utcán megtalált gyermek szüleit keresték – írja a nyugat.hu a 112Press alapján.

A kisfiút a forgalmas szombathelyi Zanati úton találták meg kabát nélkül, papucsban egy játékmotoron gurulva. Több száz métert tehetett meg a forgalomban, miután egy mellékutcából elérte a Zanati utat. Sokan elhajtottak mellette, de végül egy sofőr megállt.

Sok autó elhaladt a gyerek mellett, én pedig úgy ítéltem meg, hogy veszélyben volt. Kitettem a vészvillogót és megálltam, hogy megkérdezzem, mit csinál ott. Nem sokkal később egy barátom is megállt, illetve érkezett egy idősebb hölgy, aki levette a kabátját és ráterítette a vacogó kisfiúra

– mesélte a sofőr. Elmondta azt is, hogy a kisfiú nem tudta megnevezni a szüleit, és azt sem, hogy azok hol vannak.

Megszeppent és egyszer megpróbált eliszkolni, de nem engedtük. Tárcsáztam a 112-t, és a rendőrök hamar kiértek. Akkor már közösen próbáltuk megtudni, hogy mi a neve

– tette hozzá.

A kisfiú a keresztnevét meg tudta mondani a kiérkező rendőröknek, akik a szülők felkutatása érdekében az internet népéhez fordultak. Szerencsére rövid időn belül sikerrel is jártak, ugyanis a gyermek egyik hozzátartozója a Facebookon meglátta a fotót, és azonnal jelentkeztek is a rendőrségen.

Rovatok