Index Vakbarát Hírportál

Garázdaság, lopás, kábítószer-birtoklás: ismét razziáztak a rendőrök Budapesten

2024. április 23., kedd 11:44

Újra ellepték a belvárost a rendőrök és a társhatóságok: komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést tartottak szombaton éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében. A több mint hatszáz igazoltatás, valamint csaknem négyszáz gépkocsi és két szórakozóhely ellenőrzése során elfogtak, illetve előállítottak 29 embert, és megtaláltak hét, gyermekotthonból szökött fiatalt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság április 20-án estétől másnap hajnalig újra komplex bűnügyi és rendészeti akciót szervezett a főváros V., VI. és VII. kerületében.

A razzián a BRFK mellett részt vettek a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Munkaügyi Hatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Belváros-Lipótváros Önkormányzata és a közterület-felügyelet munkatársai. Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése volt.

A rendőrök 629 igazoltatást végeztek, elfogtak, illetve előállítottak 29 embert, köztük hármat körözés alapján, egyet garázdaság elkövetésén, négyet lopáson, kettőt kábítószer birtoklásán értek, egy ittas és egy bódult járművezetőt kiszűrtek a forgalomból, valamint megtaláltak hét, gyermekotthonból szökött fiatalt

– adta hírül a police.hu.

A hatóságok ellenőriztek két belvárosi szórakozóhelyet, ott komoly hiányosságot nem állapítottak meg, intézkedtek azonban közlekedési szabálysértések miatt – nemcsak a járművezetők, de a gyalogosok esetében is. Alkoholszondát 197 gépjárművezetőnél alkalmaztak, ittasság egy esetben merült fel, míg egy másik sofőrt azért fogtak el, mert bódult állapotban vezetett.

A 426 ellenőrzött gépkocsiból 194 taxi volt, esetükben egy érvénytelen taxivezetői engedélyt találtak, két forgalmit vettek el engedély nélküli átalakítás miatt, két járművet pedig soron kívül műszaki vizsgára rendeltek be – közölték.

Rovatok