Index Vakbarát Hírportál

„Add ide a telefont, vagy megszurkállak” – késsel rabolt ki egy gyereket a jánoshalmi férfi

2024. április 23., kedd 10:48

Fegyházbüntetés kiszabását kérvényezte az ügyészség arra a jánoshalmi férfira, aki késsel a kezében rabolt ki egy 14 éves gyereket, ráadásul fegyverével meg is sebesítette a tinédzsert. A rendőrség fél óra alatt azonosította és elkapta a gyanúsítottat, akinél megtalálták a zsákmányolt telefont, és visszaadták azt a tulajdonosának.

„A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy jánoshalmi férfival szemben, aki a hazafelé tartó 14 éves sértettet követni kezdte, majd egy elhagyatott utcában odalépett hozzá, kést rántott, és azzal fenyegette meg a gyermeket, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját” – olvasható az ügyészség honlapján.

Az eset még március 8-án este történt Jánoshalmán, amikor a sértett edzésről tartott hazafelé, a támadó pedig elkezdte követni, majd egy vasúti aluljáróból előugorva kést szegezett az egyik hüvelykujjának, és felszólította, hogy adja át a telefonját.

Add ide a telefont, vagy megszurkállak

– mondta az elkövető, a gyerek pedig – miután a támadó megvágta az ujját, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva – ijedtében átadta a 60 ezer forintot érő készüléket.

A rendőrségnek mindössze fél órára volt szüksége, hogy azonosítsa, elkapja és őrizetbe vegye a férfit, akitől visszaszerezték a telefont, majd később vissza is juttatták azt jogos tulajdonosának. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfire fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

Rovatok