Index Vakbarát Hírportál

Kegyetlen módon végzett ismerősével egy pár, hogy pénzt szerezzenek az albérletre

2024. április 24., szerda 13:39

A Zala Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly január 9-én az esti órákban, a Nagykanizsa környéki kistelepülésen lévő lakóházában megölték ismerősüket.

Egy 36 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi és 19 éves barátnője rokoni viszonyban álltak a Nagykanizsa környéki kistelepülésen élő sértett férfival, és mindketten többször is jártak már nála a végzetes eset előtt.

A vádlottak 2023. január 9-én délelőtt Nagykanizsán azon tanakodtak, hogy pénzt kellene szerezniük az albérletbe való költözéshez. A férfi felvetette, hogy az anyósa barátjának – későbbi áldozatuknak – biztosan sok pénze van a bankszámláján, amit valahogy meg kellene szerezniük. A vádlottak megegyeztek abban, hogy este kimennek a kiszemelt férfi házához busszal, kicsalják őt az udvarra, ahol leütik, majd erőszakkal megszerzik a bankkártyaadatait.

Még aznap este, 19 óra körül meg is jelentek a sértett házánál, ahol a férfi lekapcsolta a villanyórát, ezzel kicsalva áldozatukat az udvarra. Eközben barátnője egy farakás mögé bújva figyelte a környéket. Amikor a sértett kilépett az udvarra, a férfi egy, a farakásról levett, 80 centiméter hosszú fémcsővel fejbe ütötte az áldozatot, aki a földre esett. A férfi tovább bántalmazta, és több alkalommal is ököllel fejbe ütötte.

A magatehetetlen sértettet a vádlottak közös erővel vonszolták be a házba, ahol a férfi már egy konyhakést vett a kezébe, és amíg vádlott-társa értékek után kutatott a lakásban, a földön fekvő, félig magához tért sértett nyakát és mellkasát többször megszúrta. A sértett ezt követően rövid időn belül életét vesztette.

A vádlottak ezután magukhoz vették a sértett laptopját, és garázsából elvitték a Ford Focus típusú autóját, amivel a reggeli órákban Baranya vármegyébe közlekedtek egy ismerősükhöz, hogy rajta keresztül próbálják a személygépkocsit értékesíteni.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival és nővel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken – írta meg közleményében a Főügyészség.

Rovatok