Index Vakbarát Hírportál

Gázszag miatt ki kellett üríteni egy budapesti általános iskolát

2024. április 24., szerda 10:18

A katasztrófavédelem szerdán délelőtt közölte, hogy gyanús gázszag miatt ki kellett üríteni egy budapesti általános iskolát. Több gyerek is rosszullétre panaszkodott, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós szagú gázt éreztek szerda reggel – közölte az MTI-vel a Fővárosi Katasztrófavédelmi főigazgatóság helyettes szóvivője.

Nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelyek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben. 

A Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak. A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk.

Győrfi Pál elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban.

Rovatok