Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter péntekre újabb tüntetést szervez Budapesten

2024. április 24., szerda 06:24

Kedd este, az országjáró körútjának pécsi állomásán jelentette be Magyar Péter, hogy péntekre tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé. A Tisza Párt alelnöke Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását követeli.

A hivatalos kampányidőszak április 20-i startja után Baranya vármegyében folytatta az április 6-i tüntetése után megkezdett országjárását Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke kedden Pécsre érkezett, ahol a Széchenyi téren tartott beszédet több ezer ember előtt.

444.hu szúrta ki, hogy a politikus eközben újabb tüntetést hirdetett pénteken 18 órára a Belügyminisztérium épülete elé. A demonstráció apropója, hogy a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint szexuális bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatták egy budapesti gyermekotthon nevelőjét. 

Átfogó gyermekvédelmi reformot hirdetünk, hogy ne történhessen meg még egyszer az a szörnyűség, ami a bicskei áldozatokkal megtörtént. De sajnos nem mondhatjuk azt, hogy nem történik. Idefele jöttem és friss hír, hogy előzetes letartóztatásba helyezték az egyik budapesti vagy Budapest környéki gyermekotthon egyik munkatársát, mert egy 14 éves lány és egy 14 éves fiú ellen követett el szexuális erőszakot. Pénteken 18 órakor várok minden budapestit és környékbelit a Belügyminisztérium elé, ahol követeljük Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását. Elég volt! 

fogalmazott, hozzátéve: „Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, aki kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, hanem ehelyett álságos Alaptörvény-módosításokat ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézetek négy fala között.”

Magyar Péter először március 15-én hívta utcára az embereket Budapesten – akkor az Andrássy úton tartott zászlóbontást, a Talpra Magyarok Közösségének létrehozása mellett pártalapítást bejelentve. Ezt követően a második ügyészségi meghallgatásának napján, a beígért hangfelvétel közzététele után, március 26-án, majd legközelebb április 6-án szervezett demonstrációt – utóbbin a lakmusz.hu becslése szerint több mint 100 ezren gyűltek össze a Kossuth Lajos téren és a környező utcákban.

A rendezvényen anyák napjára, azaz május 5-ére újabb tüntetést hirdetett, amiről azóta kiderült, hogy nem Budapesten, hanem Debrecenben lesz majd – erről múlt hét csütörtökön, a Gyomaendrődön tartott beszéde közben tájékoztatott a politikus.

Rovatok