Index Vakbarát Hírportál

Csupasz felnin száguldozott egy férfi Budapesten

2024. április 25., csütörtök 12:25

Látványos manővernek lehettek szemtanúi azok, akik kedden a budapesti Rákóczi úton közlekedtek. Egy sötét színű gépjármű ijesztő hang és füst kíséretében repesztett végig csupasz felnivel a belvárosi úton. A szerencsén múlt, hogy a felelőtlen műveletből nem lett komoly baleset.

Gumi nélkül, a csupasz felnin száguldozott Budapest belvárosában egy sofőr kedden. Egy taxi fedélzeti kamerája rögzítette a nem mindennapi jelenetet, a sofőrje azt mondta, hatalmas csikorgással ment végig a Rákóczi úton az autós, sőt még akkor sem állt meg, amikor már füstölt a kereke – közölte a Tények.

A bemutatott videón jól látszik, hogy egy sötét gépjármű a csupasz felnin száguldozik a városon keresztül.

A videót készítő sofőr azt mondta, hogy mindenki azonnal felfigyelt az ámokfutóra.

Hát amikor elindult, és az a földöntúli hang megszólalt, és lehet látni a felvételen is, gyakorlatilag mindenki, aki a járdán volt, elkezdte azt nézni

– idézte fel Váczi Krisztián.

Jól látszik, hogy egy idő után már füstöl is a kerék, de a sofőr még akkor sem állt meg. A taxis szerint lehetett érezni az égett szagot. A férfi azt mondja, a felelőtlen sofőrt egyáltalán nem zavarta, hogy szabálytalanul közlekedik.

„Vigyorogtak mind a ketten a kocsiban, úgyhogy láthatóan jól szórakoztak, élvezték a helyzetet. Hát nem tudom, közlekedési szempontból mennyire biztonságos így három keréken közlekedni” – emlékezett vissza a taxis.

A megkérdezett szakértő szerint ugyanakkor nagyon veszélyes így közlekedni, mert nagyon könnyen el lehet veszíteni a kontrollt a jármű felett.

Bármelyik pillanatban irányíthatatlanná válhat az autó, hiszen az ott keletkezett hőhatás, ami ugye látszik is, hogy füstöl a kerék, a futóművön károkat okozhat, tehát megrongálhatja a futóművet, és irányíthatatlan lesz utána az autó

– magyarázta Csörgő László vezetéstechnikai szakértő.

Korábban az M0-son figyeltek meg hasonló esetet, amikor egy fehér jármű szikracsóvát húzott maga után. Abban az esetben is csak a szerencsén múlt, hogy nem történt komolyabb baj.

Rovatok