Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté: Magyar Péter egy áruló, aki soha nem volt a barátom

2024. április 25., csütörtök 18:00

Az egyetem elvégzése óta mindössze néhány alkalommal találkozott csak Magyar Péterrel, így nem is igazán érti Kocsis Máté, miért támadja őt ilyen vehemensen a Tisza Párt alelnöke, aki szerinte átlépett egy határt. A Fidesz frakcióvezetője az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában elmondta: azt is csak a kampány részének tartja, hogy az Európai Parlament blokkolná a hazánknak járó uniós forrásokat.

„Ami most történik, az a baloldalon történik, az nem a mi ügyünk” – jelentette ki Kocsis Máté az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában a legújabb közvélemény-kutatások kapcsán.

A Fidesz frakcióvezetője szerint jelenleg egy ellenzékváltó hangulat van az országban, Magyar Péter hirtelen jött népszerűsége miatt pedig nem nekik, hanem a baloldali politikusoknak van félnivalójuk, mert azon a térfélen zajlik egy átrendeződés az erőviszonyokban.

Kocsis Máté egyébként semmi újszerűt nem lát a Magyar Péter-jelenségben, szerinte 2022-ben is sokan egyfajta messiásként tekintettek az ellenzéki térfélen Márki-Zay Péterre, aztán végül kétharmados többséggel nyert a jobboldal a választásokon. Ráadásul szerinte az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnökjelöltje és Varga Judit exférje abban is hasonlóságot mutat, hogy mindkettőjük mögött ugyanazok a külföldi finanszírozók és hazai baloldali háttéremberek állnak.

A Fidesz frakcióvezetője leszögezte, Magyart egy árulónak tartja, aki soha nem volt a barátja, mert már az egyetem alatt is nagyképűnek, arrogánsnak tartotta. Hozzátette: bár Magyar Péter úgy állítja be magát a nyilvánosságban, mintha bennfentes lenne a Fidesz és a kormány dolgait illetően, de szerinte bármi, amit Magyar Péter tud vagy tudni vél az ő politikai közösségükről, arról csak a volt feleségén keresztül tudhat. 

Szoktam olvasni a médiában, hogy második vonalas fideszes volt… hát én őt a hetedik vonalba se sorolnám, mert nem volt tagja soha a politikai struktúrának 

– jelentette ki Kocsis Máté. 

A kormánypárti politikus szerint Magyar Péter a fennmaradása érdekében rendszeresen provokál, durvákat és nagyokat mond, mert felismerte, hogy ezzel tudja fenntartani az érdeklődést maga körül, de szerinte vele szemben indokolatlanul goromba volt, amikor a Telexnek arról beszélt Magyar egy interjúban, hogy Kocsis a munkaidejében italozik. 

A Fidesz frakcióvezetője szerint ebben az ügyben nemcsak Varga Judit volt férje, hanem a lap újságírói is átléptek egy határt, mert bár máskor rendre megkeresik mindenféle ügyben, de a személyét érintő súlyos állítások kapcsán nem kérdezték meg.

A kormánypárti politikus a műsorban reagált arra a hírre is, miszerint blokkolhatják a hazánknak járó európai uniós forrásokat Magyar Péter hangfelvétele miatt, amelyen a volt igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy Rogán Antalék belenyúlhattak az ügyészségen a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba.

Kocsis a választási kampány részének tartja az Európai Parlament döntését az ügyben, szerinte Brüsszelben egy „bosszúszomjas férj” hangfelvétele alapján minősítgetik Magyarországot, a felvételen elhangzottak kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy

a volt igazságügyi miniszter hülyeségeket beszélt.

A teljes interjú itt tekinthető meg:

Ha tetszett az adásunk, és még nem tették volna meg, akkor mindenképpen iratkozzanak fel az Index YouTube-csatornájára, hogy ne maradjanak le a további műsorainkról. Ha pedig inkább podcastként hallgatnák meg a Konkrétan Rónai Egonnal legújabb részét, ide kattintsanak:

(Borítókép: Kocsis Máté. Fotó: Daragó Napsugár / Index)

Rovatok