Index Vakbarát Hírportál

Gulyás Gergely: Az EU-ban mi képviseljük a szabadságot

2024. április 26., péntek 11:01

Gulyás Gergely is felszólalt az Alapjogokért Központ által szervezett CPAC Hungary konferencián. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Magyarországot jó példának tartja.

Gulyás Gergely azzal kezdte beszédét, hogy Budapest a szabadság városa, a szabadság városa volt 1848-ban, 1956-ban és 1989-ben is.

Húsz éve lesz, hogy csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Úgy gondoltuk, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás az intézményesített szabadság világába való bebocsátást jelenti, ehhez képest húsz év után azt látjuk, hogy az Európai Unióban mi képviseljük a szabadságot

– vélekedett a miniszter, hozzátéve: Brüsszelben még egy konferenciát sem lehet nyugodtan megtartani, ha hagyománytisztelő erők szervezik.

Gulyás Gergely szerint Európában veszélyben van a szabadság, mert az Európát uraló liberális fősodor úgy gondolkodik a jogról, ahogy a kommunisták gondolkodtak, náluk a jog a politika szolgálóleánya.

A miniszter Európa reményét, túlélésének garanciáját Közép-Európában látja, Magyarország pedig jó példával jár elöl, tudják igazolni, hogy sikeres lehet egy konzervatív kormány, sok választást meg tudtak nyerni, és joggal remélhetik, hogy az előttünk álló választásokon ismét bizonyítani tudják, a választópolgárok többsége a normalitás, a józan ész és a konzervatív kormánypártok mögött áll.

Gulyás Gergely az Egyesült Államokat fontos szövetségesnek nevezte, „ott ez a küzdelem nyitott, ma az esélyek jobbak, mit korábban bármikor”.

A miniszter hangsúlyozta, Magyarország abból a szempontból is jó példa, ha valaki csak az objektív eredményeket nézi: a mélyszegénységben élők számát több mint felére csökkentették, a minimálbér három és félszer, az átlagbér két és félszer magasabb mint tizennégy éve, ráadásul több mint egymillió emberrel emelkedett a foglalkoztatottak száma.

A 2024-es CPAC Hungary egyik nyitóbeszédét Orbán Viktor miniszterelnök tartotta, erről itt számoltunk be. A konferencia második napja Donald Trump videóüzenetével indult.

Rovatok