Index Vakbarát Hírportál

Élet-halál között lebeg egy egri fiatal, miután megcsapta az áram egy vagon tetején

2024. április 26., péntek 17:27

Élet-halál között van egy 19 éves egri fiatal, akit még csütörtökön szállítottak kórházba, miután egy vonat tetején áramütést szenvedett.

Az eset azokhoz az incidensekhez lehet hasonló, amelyeket egyre gyakrabban lehetett látni az utóbbi években. A fiatalok ilyenkor a legtöbb esetben életveszélyes sérüléseket szenvednek vagy bele is halnak. 

A helyi Agria TV beszámolója szerint a 19 éves fiatal Egerben, a rendező pályaudvaron mászott fel egy vagon tetejére, és szenvedett áramütést. Ezt követően

életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították kórházba.

„Úgy tudjuk, három végzős középiskolás fotókat akart készíteni magáról a vagonokkal a háttérben. Egyikük hirtelen elhatározásból bele akart nézni az ott álló vagonba. Felmászott és a nagyfeszültség megrázta, majd leesett a szerelvényről. Társai azonnal segítséget hívtak, a diszpécserrel egyeztettek, mit csináljanak. A fiúk – akiket nagyon megrendített az eset – kamerán kívül elmondták, amikor barátjukhoz mentek, ő eszméleténél volt, beszéltek is vele. A megérkező tűzoltók hozták ki a sérültet, átadták a mentőknek, akik helikopterrel a Honvédkórházba szállították” – írta az Agria TV, amely fotókat is mutatott a helyszínről. 

Az esettel a TV2 Tények című műsora is foglalkozott, amely hasonló információkat közölt a történtekről. Nekik nyilatkozott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki elmondta: „A fiatal férfi életveszélyes sérüléseket, nagy kiterjedésű égési sérülést szenvedett”, és a helyszíni állapotstabilizálás után valóban mentővel vitték kórházba. 

Az esetről a Bors osztotta meg a legfrissebb információkat, ők úgy tudják, a súlyosan megégett fiú

jelenleg is élet-halál között lebeg, orvosai mesterséges kómában tartják.

A MÁV egyébként két hete hívta fel a figyelmet arra, hogy egyre több a halálos eset a vasútvonalakon, és példaként említettek egy nemrég történt áramütéses esetet is.

Rovatok