Index Vakbarát Hírportál

Erős széllel és záporokkal búcsúzik a hideg

2024. április 26., péntek 05:59

Pénteken napos, gomolyfelhős idő várható, legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A délire, délnyugatira forduló szél az ország nyugati felén megélénkül, néhol erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Napos, gomolyfelhős idő várható. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A délire, délnyugatira forduló szél az ország nyugati felén megélénkül, melyhez Sopronnál olykor erős széllökések is társulhatnak – írja a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Az előrejelzések szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint pénteken fellélegezhetnek a frontérzékenyek, ugyanis frontmentes idő várható. Ettől függetlenül a hideg, nyirkos reggeli időben felerősödhetnek a gyulladásos és a kopásos jellegű panaszok.

A szeles, északnyugati tájakon fejfájás, szédülés jelentkezhet, illetve ingerültebbek lehetünk. A borongós idő utáni napsütés és szárazabb idő viszont mindenképpen pozitív hatással lesz a közérzetünkre, hangulatunkra.

A hő- és komfortérzet még alacsonyabban alakul, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok