Index Vakbarát Hírportál

Megdőlt a rekord a Balatonon, ekkora pontyot még nem fogtak

2024. április 26., péntek 07:22

Kapitális pontyra akadtak a világ legnagyobb pontyfogó versenyén a Balatonon: a mintegy 35,625 kilogrammos tőponty 1 kilóval emelte a tétet az előző balatoni rekordfogás óta.

Vasárnap kezdődött a mintegy 140 óráig tartó X. Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye. Az esemény negyedik napján pedig Hundzsa Ferenc megdöntötte a hivatalos balatoni pontyrekordot, amely egyben a versenyrekord is – számolt be az Infostart

A 30 kilogramm feletti pontyot április 24-én, szerdán fogta ki a siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team egyik horgásza. A kapitális fogás egy 35,625 kilogrammos tőponty volt. A Takács Csaba, Hundzsa Ferenc és Kecskeméti Zoltán alkotta Aqvarius Team szerdai fogása csaknem egy kilóval emelte a tétet az előző balatoni rekordfogás óta. 

Nagy Gábor, a BHNp Zrt. horgászati ágazatvezetője azt mondta, az új balatoni rekord egy ismert hal, már többször kifogták. Egyedi ismertetőjegye pedig egy pikkelycsavar a bal oldalán. 

Ezt megelőzően március 16-án döntötték meg a rekordot, Török Mihály besétálós, dobós módszerrel terelt partra egy 34,8 kilogrammos tőpontyot.

Rovatok