Index Vakbarát Hírportál

Mentővel ütközött egy autó a Király utca és a Nagykörút sarkán

2024. április 26., péntek 20:11 | aznap frissítve

Baleset történt péntek délután Budapesten. Egy, a Nagykörúton a Nyugati pályaudvar felé közlekedő személyautó a Király utcából szirénázva érkező mentővel ütközött, majd póznába hajtott. A helyszínre több mentőegység is érkezett, valamint a rendőrség és a katasztrófavédelem is kivonult, a járókelőket az utcasarok elhagyására szólították fel.

Személyautóval ütközött egy szirénázó mentőautó Budapesten. Az autó a Nyugati pályaudvar felé haladt a Nagykörúton, a mentőautó a Király utcából érkezett, megkülönböztető jelzést használva. Az Index értesülései szerint a mentőautó bal oldalról ütközött a gépjárműnek, amely az ütközés következtében egy útszéli póznába hajtott.

A helyszínre több mentőegység érkezett, azonnal körbevették a személyautót, amelyből jelentős mennyiségű folyadék folyt az útra, valamint a légzsákjai is kinyíltak.

A járműben két személy, egy férfi és egy nő utazott. A nőt vérző fejjel szedték ki a mentősök a Gépkocsiból, a férfit mentőautóban ápolják.

Információink szerint a mentőautóban utazók kiszálltak a járműből, feltehetően nem szenvedtek komolyabb sérüléseket. A járókelőket az utcasarok 15 méteres környékének elhagyására szólították fel a rendőrök, a katasztrófavédelem egysége is a helyszínre érkezett.

A helyszínre több mentőegységet is riasztottunk, végül egy személyt súlyos sérülésekkel, továbbá három személyt, köztük egy gyermeket és a balesetben érintett mentőegység három tagját könnyebb sérülésekkel szállítottak bajtársaink további vizsgálatok és megfigyelés céljából kórházba

– közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya az Index kérdésére.

Megkeresésünkre Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a kiérkező tűzoltók áramtalanították a járműveket, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy a forgalmi akadályt elhárítsák.

Rovatok