Index Vakbarát Hírportál

Nem tudták megakadályozni, távozik a kiskunhalasi kórház főigazgatója

2024. április 27., szombat 14:19

Távozott a Kiskunhalasi Kórház főigazgatója egy kibékíthetetlen személyi konfliktus okán. A fideszes országgyűlési képviselő, Bányai Gábor úgy reagált, hogy mindennek a végére jár.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Szepesvári Szabolcs kolléga úr a mai napon az intézmény főigazgatói pozíciójából távozott” – írta közösségi oldalán a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Megjegyezték, hogy péntektől a főigazgatói teendők ellátására Dr. Lénárt Endre kapott megbízást.

A Fidesz országgyűlési képviselője, Bányai Gábor a távozásra nem sokkal később szintén a közösségi oldalán reagált, ahol megköszönte  dr. Szepesvári Szabolcsnak az elmúlt évek munkáját.  Szerinte a kórház min dennapjai az elmúlt években a fejlődésről és a betegekért való áldozatos munkáról szóltak.

A kiskunhalasi kórházra a legnagyobb bajban, a koronavírus-járvány alatt is számíthattak a honfitársaink és Magyarország.  A képviselő rámutatott, hogy minden, közérdeklődésre számot tartó témában itt is rengeteg pletyka és rosszindulatú legenda jelent meg.

Akik esetlegesen nem kedvelik főigazgató urat, most a szakmai sikereket figyelmen kívül hagyva ünnepelnek.

Akik szeretik „Szabolcsot, most magyarázatot várnak.  Fontos tisztázni, hogy a távozás mögött a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével való, kibékíthetetlen személyi konfliktus állt elsősorban”.

A képviselő hangsúlyozta, hogy „törvénytelen dolgot mai ismereteim szerint Szepesvári igazgató úr nem követett el, ezt meg tudom erősíteni! Az sem vált előnyére, hogy az utóbbi években jobban működött a halasi kórház, mint a kecskeméti, ahol mindenki látja, hogy sajnos komoly vezetési válság is van. Néhai Svébis Mihály öröksége recseg-ropog. Igazgató úr sajnálatos távozásával nem értettem egyet, de ebbe beavatkozási lehetőségem sajnos nem volt”.

A térség országgyűlési képviselőjeként kötelességnek és felelősségnek érzi, hogy a mindenkori kórházvezetéssel együtt dolgozzon.

„Most sem tehetek mást, segíteni fogom az új vezetőt, Dr. Lénárt Endre igazgató urat.

A térség lakói, a betegek minden helyzetben a legfontosabbak” – emelte ki a képviselő, aki szerint sajnálatos személyi változások nem szabad, hogy a pozitív folyamatokat gátolják. Ahogyan eddig is, ezt követően is azért dolgoznak, hogy a kiskunhalasi kórházban biztosítva legyenek az egyre magasabb színvonalú betegellátás és gyógyítás feltételei. Leszögezte,  itt nincs vége a történetnek, a végére jár mindennek. 

(Borítókép: A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Fotó: Váli Miklós / MTI)

Rovatok