Index Vakbarát Hírportál

Bedrogozott sofőr lőtt rá egy családra a 4-es főúton

2024. április 28., vasárnap 14:34

Gázriasztó pisztollyal lövöldözött egy bedrogozott, 20 éves férfi a 4-es főúton kedden. Az elkövető a lassú forgalom miatt vette célba a másik autóban utazó kisgyermekes családot.

Gázriasztó pisztollyal lőtt rá egy családra a bedrogozott 20 éves férfi kedden a 4-es főúton – számolt be róla a Tények.

A fiatal férfi egy barátjával Nyíregyházáról Debrecenbe utazott. A forgalom miatt torlódás alakult ki, ezért csak 70 kilométer per órával lehetett hajtani. Az előttük közlekedő autóst szorosan követték, majd előzésbe kezdtek. Amikor egymás mellé értek, a 20 éves férfi gázriasztó fegyverrel szándékosan rálőtt a mellette elhaladó kocsira.

Az autóban egy házaspár, 8 éves gyermekük és kutyájuk utazott. A lövéstől nagyon megijedtek, ezért lehúzódtak az útról. A családapa nem akarta, hogy az elkövetők elmeneküljenek, ezért végül követni kezdte őket. A sofőr leolvasta a lövöldözők rendszámát, majd hívta a 112-t. 

A fiatalokat végül Debrecenben fogták el a rendőrök. A Tények úgy tudja, hogy a 20 éves elkövető kábítószer hatása alatt volt. A nyomozók mindkét férfi kezén lőport találtak. A bíróság szabadon engedte a lövöldözőt, de elrendelték a letartóztatását. Ha elítélik a férfit, úgy akár három év szabadságvesztésre is ítélhetik. 

Rovatok