Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül eltávolították a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

2024. április 28., vasárnap 08:02

Leszedték a Momentum zuglói polgármesterének legálisan elhelyezett plakátját az Örs vezér téren, a Budapesti Közművek szerint csak egy szerencsétlen véletlenről van szó.

Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje pénteken közzétett egy támogatója által készített videót, amelyen az látszik, amint a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai leszedik az egyik plakátját egy oszlopról az Örs vezér téren.

Igazán nem kell fáradjanak, megígérem, hogy gondoskodni fogunk a kihelyezett plakátok eltávolításáról a választás után!

– írta, hozzátéve, hogy addig viszont szeretné, ha kint maradnának a plakátjaik, hiszen kampányidőszak van és legális a „vadplakátolás”.

A 444 megkérdezte a Budapesti Közműveket az esetről, akik azt válaszolták, hogy alkalmi munkavállalójuk szerepelhet a videón, „aki jóhiszeműen, tévedésből távolíthatta el a szóban forgó plakátot, illetve egyéb cetliket”.

A Budapest Közút Zrt. a 24.hu cikke szerint arra figyelmeztetett korábban, hogy el fogják távolítani azokat a plakátokat, amelyek veszélyeztetik a biztonságos közlekedést. Ez leginkább azokra vonatkozik, amelyek a zebrákon átkelő gyalogosok, a közúti jelzőtáblák és a jelzőlámpák láthatóságát akadályozzák.

Rovatok