Index Vakbarát Hírportál

Ellepték a Balaton partját, megindult a strandszezon

2024. április 28., vasárnap 17:35

Szombaton visszatért a tavaszias meleg időjárás, ami sokakat a szabadba vonzott. Megtelt a Balaton partja sétálókkal, sportolni vágyókkal, sőt volt, aki még a tó vizét is kipróbálta. A Balaton mellett többen választották Lillafüredet is.

Többen fürödtek szombaton a Balatonban – számolt be a Tények. A strandolókat az sem zavarta, hogy a víz hőmérséklete még csak 13 fokos volt, a nap annyira melegen sütött. Sokan napoztak, mások rövidnadrágban és pólóban kirándultak.

Esténként öt fokig is lehűlt a levegő néhány nappal ezelőtt, azonban a tavaszias meleg szombaton visszatért. A kellemesen meleg időjárás sokakat a szabadba csábított, a Balaton mellett többen választották Lillafüredet is.

A Balaton partja megtelt látogatókkal, sokan sétáltak a parton, vagy pihentek a plédeken. A part menti kávézókat is sokan választották, de nagyon sokan érkeztek ide sportolni is, főleg kerékpározni.

Olyan is volt, aki a strandszezont megnyitva már fürdőruhában élvezte a tavaszias időjárást.

Nemcsak a felnőttek, hanem a fiatalok is örültek annak, hogy egyre több időt tölthetnek a szabadban, a napsütésben. A jó időt sokan használták ki, a lillafüredi vízesésnél is többen kirándultak. A látogatók többsége már csak egy vékony tavaszi kabátban volt, azt remélik, hogy a hideg időjárás már nem tér vissza a közeljövőben.

A tavaszias időjárás a jövő héten is kitart majd, sok napsütésre lehet számítani. A hőmérséklet napközben a 25 fokot is meghaladhatja.

Elkerülnek bennünket a frontok, sok napsütés lesz. Fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A hőmérséklet már a 25 fokot is meghaladja hétfőtől az ország nagy részén, de azért rekordok nem dőlnek meg

– fogalmazott Reisz András meteorológus.

Május első hetére megszűnik a fagyveszély, várhatóan változékony időjárás lesz, helyenként záporral és zivatarral.

Rovatok