Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz szlogenjére cserélte a faluhatár üdvözlőtábláit az egyik község polgármestere

2024. április 29., hétfő 06:38

No migration, no gender, no war – áll Jánd község határában mindkét oldalról a szokásos üdvözlés helyett. A falu polgármestere ugyanis lecserélte a megszokott feliratokat a kormánypártok választási szlogenjére, mert szerinte ebben a faluban még az ellenzék is fideszes, és a lakók minimum 80 százaléka egyetért a szöveggel – noha migránst még egy darabot sem láttak a faluban és a háborútól is relatíve messze vannak.

Az ukrán határtól tíz kilométerre fekvő Jánd polgármestere a falu két végében lévő „Üdvözöljük Jánd községben” feliratot lecserélte „No migration, no gender, no war” táblákra. Asztalos István azt mondta az ATV-nek, hogy nincs ebben semmi meglepő, hiszen náluk még az ellenzék is fideszes, a lakosság 80 százaléka pedig minimum egyetért a kiírt szöveggel.

„Szoktam mondani, hogy községünkben az ellenzék is fideszes. Nekem nagyon kemény fideszes ellenzékem volt a korábbiakban. Most már kevésbé. Itt a 80 százaléka a településnek egészen biztos, hogy egyetért ezzel a kihelyezett táblával” – fogalmazott a független polgármester, aki már nem indul újra a júniusi választáson. Állítólag a táblák kihelyezése előtt megkérdezte az önkormányzat tagjait is, akik most nem akartak nyilatkozni a csatornának.

Közel vagyunk a szomszédokhoz, és mi nagyon, nagyon háborúellenesek vagyunk. Nem csak itt, hanem világszerte. Van itt számomra, szerintem, véleményem szerint annyi katasztrófa a Földön, a világban, hogy ehhez nem hiányzik már semmi, sem itt egy háború, sem Amerikában egy háború

– nyilatkozta Koncz Gábor gazdálkodó.

Egy másik lakos, Tóth Endre elmondta, hogy egyáltalán nem érzik a migrációs nyomást, sőt, egy migránst se látott még a faluban, de azért egyetért a táblákkal. Viszont a háborútól veszélyben érzi magát, hiszen tíz kilométerre vannak az ukrán határtól. 

Rovatok