Index Vakbarát Hírportál

Felborult egy kamion az M3-ason, az autópályát mindkét oldalon lezárták

2024. április 30., kedd 06:21

Felborult egy mélyhűtött élelmiszert szállító kamion keddre virradó éjjel az M3-as autópálya 141-es kilométerénél. A sztráda érintett szakaszát lezárták, ahol még korán reggel is zajlottak a munkálatok.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint még kedd reggel 6 óra előtt is tartott a mentés: a rakományt kipakolták, és elkezdik kerekeire állítani a felborult kamiont. A helyszínre mentő is érkezett.

Teljes pályazár

Az Útinform honlapja szerint az autópálya Budapest felé vezető oldalán történt a baleset. Azt írták, a takarítás és műszaki mentés idejére az autópályát mindkét oldalon lezárták, a forgalmat a 138-as kilométernél lévő Mezőnagymihály/Mezőkeresztes és a 151-es kilométernél lévő Szlovákia/Miskolc csomópont között a 3-as főút felé terelik.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra (MKIF) arra is felhívta a figyelmet, hogy 

A katasztrófavédelem azt írja, Nagytéténynél is baleset történt: összeütközött egy személykocsi és egy kamion az M0-ás autóút 11-es kilométerénél, az M6-os csomópontnál. Az autó a tetejére borult. A főváros huszadik kerületének hivatásos tűzoltói áramtalanítottak a személykocsit. A balesethez a mentők is vonultak.

Továbbá a 3-as főúton, Gödöllőn egy személygépkocsi villanyoszlopnak hajtott. A 30-as kilométernél a forgalom félpályán halad. Az M6-os autópályán, Érd térségében, a Pécs felé vezető oldalon, a 15-ös és a 16-os kilométer között rézsűjavítás miatt a külső és a leállósávot lezárták.

Rovatok