Index Vakbarát Hírportál

Hazaengedték a kórházból az ötödikről kizuhant csepeli kisfiút

2024. május 1., szerda 19:41

Már egy hét után, múlt pénteken hazamehetett az a csepeli kisfiú a kórházból, aki kizuhant az ötödik emeletről.

Mint írtuk, április 19-én, pénteken kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában. A kisfiú egy bokorra zuhant, ami tompította az esést – a fiú jó eséllyel ennek köszönhetően maradt életben

A zuhanás után a gyermek eszméleténél volt és sírt. Egy kutyát sétáltató férfi vette őt észre, de az egyik szomszéd is látta, hogy hová zuhant.

Blikknek szerdán arról számolt be az édesanya, hogy a kisfiú egy hét után hazatérhetett Csepelre.

Már előbb is hazaengedték volna, de a fiam nem ivott elég folyadékot, így még egy kicsit tovább bent tartották. Aztán csináltak neki újabb ultrahangot és röntgenfelvételt is, amelyeknek tökéletes lett az eredménye. A három törött bordájának gyógyulása ugyan még hat hétig is eltarthat, de már a saját lábán hagyta el a kórházat. Még kissé bicegett, de szuperül érzi magát

– mesélte a lapnak.

Így történhetett az eset 

A Blikk szerint a baleset előzménye az volt, hogy a fiú szobájában bukóra nyitották ki az ablakot, amit ő aztán valahogy teljesen kinyitott, miközben az anyuka épp zuhanyzott. Azóta másik szobába költöztették át a szülők a gyermeket, aki ugyanakkor már nem fél visszamenni a baleset helyszínére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás során azt vizsgálják, pontosan kinek a mulasztása miatt történhetett meg a baleset, ugyanis többen is tartózkodtak a házban.

Rovatok