A vizsgálat óta a helyiséget kifestették és kitakarították, így a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei újra engedélyezték, hogy az étterem kinyisson.
Mint azt korábban már írtuk, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy II. kerületi vendéglátóhelyen súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak. A budapesti étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.
Emellett 50 kilogramm nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű élelmiszer azonnali hatályú forgalomból való kivonása mellett döntöttek.
Az egység az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok kijavítását, továbbá a hatóság kedvező eredményű helyszíni ellenőrzését követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.
A KONYHÁT ÁLTALÁNOS TAKARÍTATLANSÁG JELLEMEZTE, PADOZATÁN A SZENNYEZŐDÉS VASTAGON LERAKÓDOTT, AZ ODA KIFRÖCCSENŐ SÜTŐOLAJAT KARTONPAPÍRRAL ITATTÁK FEL.
A kifröccsenő sütőolajjal vastagon szennyezett konyhai ablakot a rovarháló hiánya ellenére nyitva tartották. A rendeltetésszerű használat helyett a mosogatóban szeletelt kenyeret, fűszerpaprikát, borsot és csomagolt száraz állateledelt, míg a kézmosóban személyzeti ruhákat tároltak. Maga a zöldség és gyümölcs tisztítása a gazdasági bejárat előtti közlekedőben történt.
Az RTL Híradó most elérte a helyiség üzletvezetőjét, aki leszögezte: három nap alatt kijavították a hiányosságokat, ugyanakkor azt nem tagadják: hibáztak.
Sajnos az életünk most így hozta. Januárban a festés és a nagytakarítás is elmaradt
– mondta Hassman-Gyimesi Katalin üzletvezető, aki kitért arra, hogy apukájával közösen működtetik az éttermet, aki januárban, illetve februárban a Kékgolyó Intézetben volt, ő pedig kisbabát vár.
A vizsgálat óta az étteremben kifestettek, kitakarítottak és felcímkézték az ételeket. A Nébih szakemberei ezt követően engedélyezték az étterem újranyitását. A hatóság egyelőre nem határozta meg a bírság mértékét.