Index Vakbarát Hírportál

Bicskával és téglával is fenyegetőzött, még az ápolóra is rátámadt

2024. május 3., péntek 13:52

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és lopás miatt vádat emelt egy börtönviselt férfival szemben. Az elkövető szabadulását követően bódult állapotban bicskával és fél téglával a családtagjaira támadt, majd másnap a kórházban egy egészségügyi ápolót is bántalmazott.

A vád szerint a korábbi börtönbüntetéséből frissen szabadult kiskunhalasi férfit 2023 tavaszán az anyja – a sértett – átmenetileg befogadta a házába.

A vádlott azonban munka helyett tudatmódosító szereket szedett, amelyektől többször agresszív lett. Összeférhetetlen viselkedése miatt a sértett többször felszólította az ingatlan elhagyására, ő azonban a szerek beszerzése érdekében az anyja házából műszaki cikkeket és háztartási eszközöket lopott el azért, hogy pénzzé tegye. Ennek érdekében még az anyja lelakatolt lakószobáját is feltörte.

A férfi 2023. július 12-én éjjel megjelent a sértett házánál, ahol – mivel nem akarták beengedni – a kaput kezdte rugdosni. Időközben a helyszínre érkezett a vádlott testvére, aminek láttán a bódult férfi berohant a lakóházba, és magához vett egy bicskát.

Ezután a késsel hadonászva és szúró mozdulatokat téve az utcán megöléssel fenyegette a családtagjait. Egy fél téglával megpróbálta eltalálni a testvére autóját is, aki tolatással igyekezett kitérni a támadás elől. Ekkor a jelen lévő anya kiverte a vádlott kezéből a téglát, majd egy autóba menekülve várta meg a segítségül hívott rendőröket.

Másnap délután a férfit megfigyelésre beszállították a kórházba, ahonnan orvosi engedély nélkül kétszer is távozni akart, ám az ápoló  mindannyiszor visszakísérte. Ekkor a vádlott egy váratlan és lendületes mozdulattal rálökte az ápolót a kórházi ágyra, majd rövid dulakodás után a lendületét elveszítve ráesett az ágyon fekvő sértettre. Az egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja, és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok