Index Vakbarát Hírportál

Kilép a pártból a Momentum elnökségi tagja

2024. május 7., kedd 21:52

Nem tud már azonosulni a Momentum mostani irányvonalával, ezért kilépett a pártból annak egyik első számú vezetője, a város- és vállalkozásfejlesztő Ilyés Márton.

Kilép a Momentumból Ilyés Márton gazdaságpolitikus, korábbi elnökségi tag, aki egy Facebook-posztban gratulált a pártnak, majd bejelentette távozását.

Ilyés Márton közgazdász korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott, ezenkívül a Rajk Szakkollégium volt igazgatója, de a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnökeként is tevékenykedett.

Ma lezárult az ajánlásgyűjtés, -leadás időszaka. Gratulálok a Momentumnak a (szokásos) heroikus küzdelemhez, hogy szinte mindenütt sikerült elérni a szükséges számokat! 

– írta.

Momentum korábbi elnökségi tagja posztjában megköszönte a bizalmat és a szép emlékeket, de kitért arra is, hogy mára már nehezen tudott azonosulni a Momentum jelenlegi irányvonalával, és nem érti a párt politikai ajánlatát a budapesti választásokon, ezért képviselni sem tudja még a szűkebb környezetében sem – közölte a politikus.

Ilyés szerint divat leszólni a Momentumot, pedig szerinte a párt egy „nemes vállalkozás” arra, hogy Magyarország jobb hely legyen.

Minden jót, Momentum!

– zárta sorait Ilyés.

Rovatok