Index Vakbarát Hírportál

Nyolc hónap letartóztatás után kiengedték a volt győri rendőrkapitányt

2024. május 8., szerda 15:01

A hivatali bűncselekménnyel gyanúsított volt győri rendőrkapitányt kiengedték a letartóztatásból. A férfit tavaly szeptemberben vették őrizetbe.

Kiengedték a letartóztatásból a hivatali bűncselekménnyel gyanúsított volt győri rendőrkapitányt – tudta meg a 24.hu. Értesüléseik szerint újabb személyeket hallgattak ki gyanúsítottként a titkosított nyomozás alkalmával, köztük exrendőr is volt.

Mint azt korábban azIndexis megírta, a nyomozók a munkahelyén vették őrizetbe tavaly szeptemberben a győri rendőrkapitányság hivatali bűncselekménnyel gyanúsított volt vezetőjét. A férfi 1992-től volt a győri városi rendőrkapitányságon nyomozó, majd onnan a megyei rendőrkapitányságra került, 2015-ben pedig a győri rendőrkapitányság vezetője lett.

A férfit azért vette őrizetbe a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség, mert egy vállalkozó feljelentette őt. A Győri Törvényszék három nappal később titkosított eljárásban tartóztatta le az ezredest, és ezt folyamatosan hosszabbították.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére elmondta, hogy a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa elrendelte a korábban letartóztatásban lévő gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Az ügyész közölte: az eljárásban húsz gyanúsított személyt hallgattak ki, de a nyomozás érdekeire tekintettel ennél több információ nem adható.

Rovatok