Index Vakbarát Hírportál

Balesetek az utakon, két helyen is leállt a vonatközlekedés

2024. május 9., csütörtök 07:57

Két helyszínen is – Debrecenben és Inárcsnál – személyautó ütközött össze vonattal, emiatt szünetel a vasúti forgalom. Emellett baleset történt az M1-es autópályán is, ahol mintegy 3 kilométeres a torlódás.

Inárcs-Kakucs és Ócsa között, valamint Sáránd és Debrecen között is baleset miatt szünetel a vasúti forgalom –  közölte a Mávinform

A Nagykerekiből Debrecenbe tartó S506-os vonattal ütközött egy autó Debrecenben, a repülőtér közelében lévő, Vértesi úti andráskereszttel ellátott átjárónál. Az utasok közül senki nem sérült meg. 

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 9 óráig – szünetel a forgalom Sáránd és Debrecen között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendel.

A Debrecen-Nagykereki vonalon hosszabb eljutási időre, rövidebb szakaszon közlekedő vagy kimaradó járatokra is számítani kell.

A Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó S21-es vonattal ütközött egy autó Inárcsnál a Rákóczi úton lévő, andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban. A MÁV azt írja, hogy itt sem sérült meg senki. A forgalom 9-10 óráig itt is szünetel, az utasokat pedig pótlóbusz szállítja. 

Az M1-es autópályán is baleset történt

Baleset nehezíti a közlekedést az M1-es autópályán is, ahol az Útinform közlése alapján Budapest irányába Bicske térségében történt baleset. A 31-es km-nél a sérült járművek a leállósávon vannak, de a bámészkodók miatt 2-3 km-es torlódás alakult ki. 

A 45. Tour de Hongrie második versenynapján, május 9-én, a mezőny 12:40-kor Magyarország egyik leghíresebb borvidékének szívéből rajtol. A tokaji indulást követően a mezőny előbb Zemplén, majd Kazincbarcika felé fordul. A szakasz hossza 162 km, amely csupán Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét érinti.

Frissítés: Újraindult a vonatforgalom a korábbi balesetek helyszínén, Inárcs-Kakucs és Ócsa, valamint Sáránd és Debrecen között. A Mávinform közleménye szerint Inárcs-Kakucs és Ócsa állomások között 8.30-ra befejezték a baleseti helyszínelést. A Budapest-Lajosmizse vonalon délelőtt helyreállhat a menetrend – írták.

Jelezték azt is, hogy a Lajosmizséről Budapestre 8.40-kor induló vonat (2957) Lajosmizse és Inárcs-Kakucs között nem közlekedik, Inárcs-Kakucs és Kőbánya-Kispest állomás között pótlóbusz szállítja az utasokat. Debrecen és Sáránd között 9.15-re befejezték a baleseti helyszínelést, így megindult a vonatforgalom. A Debrecen-Nagykereki vonalon délelőtt helyreállhat a menetrend – tették hozzá.

Rovatok