Index Vakbarát Hírportál

Ilyen nincs: haverja autóját kötötte el az éjszaka közepén a bujáki férfi, hogy benzint lopjon

2024. május 10., péntek 15:36

Jogosítvány és engedély nélkül használta barátja autóját egy 34 éves bujáki férfi, hogy kétszer is nagy mennyiségű üzemanyagot lopjon. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a ellene.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 27-én az éjszakai órákban beült jó ismerőse nyitott állapotú, egyébként ritkán használt autójába, egy félreeső helyen lecserélte a kocsi rendszámtábláit, majd füzesabonyi benzinkúthoz autózott – közölte az ügyészség. Itt a gépkocsi üzemanyagtankját és a csomagtartóban lévő 5 darab 20 literes műanyag kannát is teletöltötte benzinnel, majd fizetés nélkül elhajtott.

Néhány nap múlva újra elkötötte az autót, ezúttal egy másik pár rendszámtáblát szerelt fel rá és a 22. számú főút egyik benzinkútjához hajtott. Ismét teletankolta az autót és a nála lévő 5 darab kannát is, innen is fizetés nélkül távozott.

A két benzinkúton összesen 175 ezer forint értékű üzemanyagot lopott el.

A járási ügyészség jármű önkényes elvételével, egyedi azonosítójellel visszaéléssel és kétrendbeli lopás vétségével vádolta meg a férfit, vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, 103 791 forint vagyonelkobzás elrendelésére és az okozott károk megfizetésére tett indítványt. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Rovatok