Index Vakbarát Hírportál

Budapesten járt az Egyesült Államok antiszemitizmus visszaszorításáért felelős különmegbízottja

2024. május 10., péntek 19:19

Budapestre látogatott az Egyesült Államok antiszemitizmus megfigyeléséért és visszaszorításáért felelős különmegbízottja. Deborah Lipstadt a Terror Házában és a Dohány utcai zsinagógában is járt.

Május 7. és 9. között Budapesten járt Deborah Lipstadt nagykövet, az Egyesült Államok antiszemitizmus megfigyeléséért és visszaszorításáért felelős különmegbízottja – tájékoztatta szerkesztőségünket az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége.

Lipstadt látogatása alatt kormánytisztviselőkkel, a zsidó közösség vezetőivel, a civil társadalom és a sajtó képviselőivel találkozott. De járt a Terror Házában és a Dohány utcai zsinagógában is.  

Deborah Lipstadt nagykövet aggodalmát fejezte ki a holokauszt történelmi torzításának elterjedésével kapcsolatban, és többször hangsúlyozta, hogy az antiszemita szólamoknak nem lehet helye a modern politikában.

Rendkívül fontosnak tartom, hogy a vezetők – legyenek akár országok, államok, városok vagy egyetemek vezetői – egyértelműen és habozás nélkül emeljék fel a szavukat, és ítéljék el az antiszemitizmust, mint olyan jelenséget, amely nemcsak a zsidókra, hanem a tágabb társadalomra és a demokráciára is fenyegetést jelent

– fogalmazott a nagykövet. 

Rovatok