Index Vakbarát Hírportál

A kormány hadat üzent a vérszívóknak, fontos feladatot kapott a pénzügyminiszter

2024. május 10., péntek 09:17

Több pénz jut ezentúl a vérszívókra, ugyanis a kormány 1 milliárd 840 millió forint többletforrást biztosít az országos szúnyoggyérítési programra.

Az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtásához szükséges intézkedésekről a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározata alapján több pénz jut a vérszívók elleni harcra.

Orbán Viktor miniszterelnök a pénzügyminisztert, Varga Mihályt azzal bízta meg, hogy – a belügyminiszter bevonásával – az országos szúnyoggyérítési programra biztosítson 1 milliárd 840 millió forint többletforrást. A két miniszter feladatkörébe tartozik, hogy a pénzt az idei költségvetésből megkapja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Időközben kiderült az is, hogy döntött a kormány az EcoSolifer Heterojunction Korlátolt Felelősségű Társaság „felszámolás alatt” egységesített eljárásrend szerinti megszüntetéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről – olvasható a csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben.

A rendelet a csornai napelemgyár felszámolási eljárását stratégiailag kiemelt jelentőségű felszámolási eljárássá minősíti. A döntés pénteken lépett hatályba.

Rovatok