Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt Karsai Péter a testvére állapotáról

2024. május 11., szombat 17:43

Karsai Péter szerint Karsai Dániel „a körülményekhez képest jól van”, a tüdőgyulladását kikezelték az orvosok.

Karsai Dániel a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a Sulyok Tamásnak küldött levelét – írtuk csütörtöki cikkünkben. A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász kegyelmi kéréssel fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz.

Az alkotmányjogász testvére, Karsai Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában elárulta, még nem kaptak választ az államfőtől, de reménykednek abban, hogy Sulyok Tamás időt szakít Karsai Dánielre.

Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságán nem ment át Karsai Dániel eutanáziára vonatkozó törvényjavaslata, a Választási Bizottság pedig a népszavazási kezdeményezésüket utasította el. Karsai Dánielék alkotmányjogi panaszt nyújtottak be, az Alkotmánybíróságnak harminc napja van az elbírálásra. Karsai Péter kitért arra is, tűkön ülve várják a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán indított perben a döntést.

„Egy fél órája beszéltem vele telefonon, abszolút mindent értettem abból, amit mondott, kérdezett. A körülményekhez képest jól van. Ahhoz képest, ahogy egy-másfél hónapja volt, amikor kórházba került pont a születésnapján, most jól van, a tüdőgyulladást szerencsére kikezelték az orvosok” – fogalmazott Karsai Péter a testvéréről.

Rovatok