Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt a XIII. kerületben: baseballütőkkel és airsoftfegyverrel támadtak rá egy férfira

2024. május 12., vasárnap 06:34

Még csütörtök hajnalban történt egy összetűzés Budapest XIII. kerületében, amely lövöldözésig fajult. Az ott élők a Tényeknek nyilatkoztak a történtekről.

Sokan ordibálásra, káromkodásra és lövések hangjára riadtak fel a XIII. kerületi Szabolcs utcában csütörtök hajnalban. A Tények szerint 

egy ötfős banda baseballütőkkel és egy airsoftfegyverrel támadt rá egy férfira.

Azt nem tudni, hogy az összetűzés hátterében milyen indíték állt.  Az esetről videó is készült.

A Tények szerint a bandatagok már egy bokszerrel meg is sebesítették az áldozatot, aki egy kocsival próbált elmenekülni tőlük. Az egyik helyi lakos azt mondta a csatornának, hogy a támadók be voltak drogozva, és hírhedtek, ismerik őket az utcában. A balhé állítólag csaknem másfél óráig, éjféltől nagyjából fél 2-ig tartott, és több lövés is eldördült. 

Akkorát szólt ez a gumilövedék, hogy nem vagyok egy félős ember, se olyan vékony, de kiugrottam az ágyból

– tette hozzá az egyik helyi lakos.  „Ez rémes volt. Még most is a hatása alatt vagyok, mert egyszerűen úgy érzem, hogy nem vagyok egy mai darab, de erre nem számítottam” – mondta egy másik környékbeli lakos a Tényeknek. 

Többen is segítséget kértek, hívták a 112-t. A lakók azt mondták, hogy egyre zűrösebb a környék, sokszor kell rendőrt hívni az utcába. Végül a rendőrök több kocsival is a helyszínre érkeztek, és mindenkit bevittek a kapitányságra.

Az öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a gumilövedékes fegyvert pedig lefoglalták. 

Az áldozatnak nyolc napon belül gyógyuló sérülése lett. A támadóknak csoportos garázdaság bűntette miatt kell felelnie, később, ha vádat emelnek ellenük, és elítélik őket, akár három évre is börtönbe kerülhetnek – közölte a Tények. 

Rovatok