Index Vakbarát Hírportál

Budai kerületben fogták el a gyorskötözős rablót

2024. május 13., hétfő 10:55

Tíz órán belül elfogták a fővárosi rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint szombaton kirabolt egy dohányboltot Újbudán.

A rendőrség adatai szerint május 11-én éjjel egy maszkot viselő férfi ment be egy XI. kerületi trafikba. Az elkövető lekapcsolta az áramot, majd zseblámpával az egyik alkalmazott szemébe világított – írja a police.hu.

A férfi felszólította az eladót, hogy tegye hátra a kezét, majd gyorskötözővel megkötözte. A pénzt elvitte a kasszából, az ajtót pedig kívülről bezárta, így az alkalmazottak nem tudtak az üzletből kijutni.

A megkötözött, 48 éves férfin kívül a cselekmény idején egy másik alkalmazott, egy 22 éves fiatalember a dohánybolt raktárában tartózkodott. A rablás alatt személyi sérülés nem történt.

Az adatgyűjtés eredményeként egy fiatal férfi került a XI. kerületi nyomozók látókörébe. A rablás gyanúsítottját, a 21 éves J. Kristófot az újbudai egyenruhások még aznap, május 11-én 13 órakor fogták el. A fiatalt előállították, majd rablás bűntett és kétrendbeli személyi szabadság megsértése bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték a bíróság elé állítását.

Rovatok