Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc szerint Magyar Péternek csak „csurgó nyállal bólogatni szabad”

2024. május 14., kedd 12:08

A DK elnökének egyre gyakrabban támadnak áthallásos víziói Magyar Péterről, amiket azután a közösségi oldalán oszt meg a követőivel. Így történt kedden is, amikor egy rejtélyes „Eljött Ember Fiáról” írt, akit „csurgó nyállal kell imádni”, és akinek szerinte nem lehet ellentmondani.

Gyurcsány Ferenc újabb olyan homályos bejegyzéssel jelentkezett a Magyar Péter-jelenséget boncolgatva, amelyben konkrétan ugyan nem említi meg a Tisza Párt alelnökét, de sejtelmesen utal a személyére.

Aki ellentmond neki, az vagy azért teszi, mert fél az igazságtól, vagy mert a Fidesz, esetleg a DK embere

– írta Gyurcsány arról, szerinte hogyan gondolkodik Magyar Péter azokról, akik nem értenek vele egyet.

A DK elnöke szerint aki kérdezni mer Magyartól, „az rögtön Rogán emberévé válik”. Sőt, mint írta, szerinte a Tisza Párt alelnökét csak a „gyönyörűségtől elalélva imádni” lehet,

közben esetleg csurgó nyállal bólogatni szabad, sőt ez az elvárás

– véli Gyurcsány Ferenc.

A politikus a posztjában a „messiásjelenségre” rácsatlakozva egyenesen az „Eljött Ember Fiának” nevezte Magyar Pétert, aki szerinte nem tűri a személyét illető kételkedést. Ezen a ponton a DK elnöke, vélhetően utalva korábbi olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltekre és politikai vezetőkre, akik aztán elbuktak – mint például Márki-Zay Péter, Jakab Péter vagy Vona Gábor –, azt írta:

Évszázadonként, ha születik ilyen ember – mutatja önmagát. Bár ahogy látom, akkor ez most egy nem átlagos évszázad. Többet látok. Vagy csak szemorvoshoz kellene menni? Szemorvoshoz?

– zárta sorait. 

Ahogyan arról néhány napja beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc kifejtette álláspontját a jelenlegi politikai helyzetről Magyar Péter nevét ugyan szintén nem említve, de egy olyan erőről értekezve, amely az ellenzéki oldalon ér el támogatást, és amelynek szerinte a „közszereplései éppúgy gőgről, kizárólagos hitről, megbélyegzésről, indulatkeltésről szólnak, mint ahogy a hasonlóan fellépő kormánypártoké is”.

Rovatok