Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor is részt vesz a Békementen

2024. május 15., szerda 16:59

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója elárulta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz majd a június 1-jére bejelentett Békemeneten. Arról viszont nem ejtett szót, hogy a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) által szervezett megmozduláson a miniszterelnök mond-e beszédet.

Ahogy arról beszámoltunk, június 1-jére Békemenetet hirdetett a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA), hiszen március 15-én ugyan mondott beszédet a miniszterelnök, de a menet elmaradt. Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV-nek adott interjújában elárulta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a Békemeneten.

Arról viszont nem mondott semmit a politikus – arra hivatkozva, hogy nem ő az esemény szervezője –, hogy Orbán felszólal-e június 1-jén. Csizmadia László CÖF–CÖKA elnök pedig megerősítette, hogy nem csak gyülekezés várható (ahogy a „baloldali álhírek” terjesztik) a Margit-szigeten, hanem

menet is lesz, amelynek a végállomása lesz a Margit-sziget, a béke szigete.

„Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt, a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet!” – fogalmazott a CÖF–CÖKA közleményében.

A teljes interjú itt hallgatható meg:

Rovatok