Index Vakbarát Hírportál

Jogerősen elítélt exrendőr indul a képviselői székért

2024. május 16., csütörtök 08:35

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy korábbi rendőr zászlóst, aki most a fideszes önkormányzati képviselő civil egyesületének jelöltjeként indul a Pest Vármegyei Szadán.

Egy volt rendőr zászlós megméretteti magát a júniusi önkormányzati választáson a Pest Vármegyei Szadán – írja a 24.hu. A lap információi szerint a férfit tavaly felfüggesztett börtönre ítélték egy, az őrizetében lévő idős férfi bántalmazása okán. A bíróság a férfit tavaly jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali eljárásban elkövetett bántalmazás és súlyos testi sértés miatt, miután megrúgott egy, az őrizetében lévő idős férfit, akinek ezzel eltörte a szárkapocscsontját.

Kovács Ágoston 13 éven át szolgált a nagyközségben a rendőrség körzeti megbízottjaként. 2019-ben a Fidesz–KDNP színeiben megválasztott Vrabély Balázs önkormányzati képviselő vezette, Tudatosan a Közösségért Egyesület (TAKE) jelöltjeként indul a választáson.

Több mint egy évtizedes munkájára és a szakmai tapasztalataira hivatkozva a legfontosabb céljai között megnevezi a közrend és a közbiztonság növelését is, amely Kovács Ágoston képviselőjelölti bemutatkozó videójában derül ki. 

Helyi források alapján Kovács Ágoston helyben elismert ember, a körzeti megbízottként töltött 13 éve alatt, ha kellett, határozottan lépett fel, és munkája növelte a helyiek biztonságérzetét. Szolgálati jogviszonya január végén szűnt meg a településen. 

Rovatok