Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas turisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom vármegyében

2024. május 17., péntek 09:58

Ötszázmillió forintos fejlesztés kezdődik Komárom-Esztergom vármegye négy Duna menti településén. Az európai uniós támogatásokból Lábatlan, Péliföldszentkereszt, Piliscsév és Tokod látképe épül és szépül, lombkoronaházak, 4D-s mozi, sziklamászótorony és ökoturisztikai találkozópontok is tervben vannak.

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom vármegyében, négy Duna menti településen, Lábatlanon, Péliföldszentkereszten, Piliscséven és Tokodon – közölte a vármegyei közgyűlés elnöke az MTI-vel. Popovics György (Fidesz–KDNP) kiemelte, hogy a térség számos érdekességet kínál a bakancsos, a kerékpáros és a szakrális turizmus számára, ezeket egymásra épülő fejlesztésekkel kívánják bemutatni.

Popovics György elmondta, hogy az érintett települések fejlesztései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg.

Komárom-Esztergom vármegye a TOP keretében 3,5 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására, a TOP Plusz programban további 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére – tette hozzá.

Rovatok