Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róbert közölte: idén is el akart indulni a főpolgármesteri székért

2024. május 17., péntek 17:00

Puzsér Róbert az ATV műsorában közölte, hogy a Hard Talk nevű pódiumbeszélgetésre mindhárom főpolgármester-jelöltet meghívta, egyelőre Karácsony Gergely és Vitézy Dávid jelezte, hogy részt vesz az eseményen. Arról is beszélt, hogy eredetileg ő maga is el akart indulni a főpolgármesteri székért a 2024-es választáson.

„Nekem még mindig szívügyem, hogy Budapestnek gazdája legyen. Ez eddig még nem teljesült” – árulta el a Spirit FM műsorvezetője. Puzsér Róbert szerint Tarlós István a fővárosnak gondnoka volt, Karácsony Gergely csak sodródik, a pozíciójához ragaszkodik, amivel nem jár valós hatalom – erről beszélt az ATV Start című műsorában.

Azt is elárulta, hogy Budapest jövőjéről szóló Hard Talk pódiumbeszélgetést személyes indíttatásból szervezte meg.

Akinek nincsen víziója arról, hogy 2-3 ciklus múlva hogyan kell Budapestnek kinéznie, az nem több egy fenntartónál

– fogalmazott a publicista. Úgy véli, a város folyamatosan az összeomlás szélén billeg, sokan az összeomlástól tartva nem mernek főpolgármestert váltani. Szerinte a Demszky Gábor-féle referencia valós megoldások helyett inkább a toldozgatás volt. 

Vitézy Dávidról ugyanakkor úgy tartja, hogy szenvedélye Budapest. „Bennem van egy olyan vágy és remény, hogy ha esetleg Vitézy Dávid lenne Budapest főpolgármestere, akkor létezne egy olyan vízió, hogy hova lehetne eljuttatni ezt a várost. Ennek a városnak elképesztő jó lehetőségei vannak” – mondta. „Olyan fekvésű, olyan földrajzú város, mint Budapest, talán csak Rio de Janeiro van a bolygón, ehhez képest valami nyomorúságosan mélyen színvonal alatt realizálódik ez” – mutatott rá Puzsér Róbert.

Arra is kitért, hogy most azért nem indul újra a polgármesteri székért, mert az ő célkitűzéseihez hasonlóak az LMP jelöltjének víziói.

Ha csak a két nagy tömb állított volna jelöltet, megfontolta volna indulását – árulta el a műsorban. 

Ezeket fogja kérdezni Puzsér a jelöltektől 

A Puzsér Róbert által szervezett Hard Talk pódiumbeszélgetésre a Vasas székházban május 17-én és 18-án kerül sor. Péntek este Vitézy Dáviddal, szombaton Karácsony Gergellyel fog beszélgetni Budapesttel kapcsolatos terveikről. 

 A jelenlegi főpolgármestert többek között a Karmelita elleni szabadságharcáról fogja kérdezni, és hogy „miért nem adott át öt év alatt egyetlen négyzetcentimétert se a gyalogosoknak”. Legesélyesebb kihívójával pedig arról fog beszélgetni, hogy milyen mozgástere lehet Budapestnek az Orbán-rendszerben, hogyan lehetne a fővárost nyugati mintára modernizálni. 

Rovatok