Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott a pedofil, aki csapdába csalt egy 11 éves kisfiút

2024. május 19., vasárnap 15:49

A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre – többszörös erőszakos visszaesőként – azt a férfit, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére.

A vádlott 2022 májusában jutalmat ígérve csábította a lakhelyére a buszmegállóban várakozó 11 éves kisfiút, majd szexuális cselekményt végzett, illetve végeztetett vele.

Amikor a gyermek segítségért kiabált, a férfi bántalmazni kezdte, és megfenyegette. A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a vádlott pornográf videót is mutatott a telefonján a kisfiúnak, és felszólította, hogy csinálja azt, amit lát. Végül hajnalban elengedte a gyermeket, aki később bement az iskolába, és onnan értesítették a rendőrséget a történtekről.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az InfoRádióban elmondta: a Győri Törvényszék első fokon szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztést, valamint tíz év közügyektől való eltiltást szabott ki a vádlottra. Továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját harminc évben határozta meg a törvényszék.

Fellebbezett az elkövető, aki mindent tagadott

Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, nem fogadta el az ítéletet, amely ellen a védőjével együtt fellebbezett. A Győri Ítélőtábla a május 15-én kihirdetett határozatában egyetértett a főügyészség álláspontjával, amely szerint a férfi bűnös, vagyis törvényes az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása.

A szóvivő kifejtette: a férfi által elkövetett cselekmény személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a „három csapás” szabályát.

„A törvény értelmében kötelező vele szemben az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása, és legkorábban 25 év múlva szabadulhat” – magyarázta Takácsné Karácsony Anikó.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok