Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc az „új Remény” veszélyeiről rántotta le a leplet

2024. május 21., kedd 11:11

Gyurcsány Ferenc szerint az emberek többsége belefáradt Orbán Viktor miniszterelnök tizennégy évnyi kormányzásába és abba, hogy az ellenzék nem tudott győzelmet aratni. Úgy látja, hogy a választóknak „tele van a hócipőjük”, ezért egy „új Reménybe” kapaszkodnak. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke megalapozatlan, veszélyes ígéretnek tartja a jelenséget.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán fejtette ki, hogy az embereknek már nagyon elege lett Orbán Viktor miniszterelnök tizennégy évnyi kormányzásából és abból, hogy az ellenzék nem tudott győzelmet aratni. Véleménye szerint a választóknak már annyira „tele van a hócipőjük”, hogy egy „új Reménybe” kapaszkodnak. 

Mint írta, az új reményhez való ragaszkodás a „bármi, csak ne ez” érzelemből indul. 

A Remény vagy alkalmas vagy nem a várakozások beteljesítésére. Követői biztosak a sikerében, mások kételkednek, vagy egyenesen veszélyt látnak. Mi az Új Reményt megalapozatlan, ezért veszélyes ígéretnek gondoljuk. Az a dolgunk, hogy ezt elmondjuk, hogy a veszélyre rávilágítsunk. Ha a fényes, önbizalommal telt lelkesültség nem jár együtt racionális kételkedéssel, akkor a hit ragyogása vakká, ezért kiszolgáltatottá tesz

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc. 

A DK elnöke úgy látja, hogy az „új Remény” egyszerűen ítél, meghatározva a jót és a rosszat. Mint írta: „Akik viszont most jönnek – teszik azonnal hozzá –, ők a Jók. Mostantól minden rendben lesz. Új világ kezdődik, benne új élet sarjad. Karnyújtásnyira a siker, csak ki kell tartani. Bármi áron.”

Hozzátette: „A Remény embereit sérti az érzelmük tárgyát érő bármilyen kritika. Mert az ő szemükben az nem más, mint érdemtelen, rosszhiszemű bántás. A hibák, a tévedések felemlegetése pedig ebből következően megengedhetetlen lejáratás – szól a verdikt.”

Ahogy az Index beszámolt róla, Gyurcsány Ferenc már nem először fejti ki a véleményét Magyar Péterről úgy, hogy le sem írja a nevét. A DK elnöke új fejleményként írt egy olyan erőről, amely az ellenzéki oldalon ér el támogatást, és amelynek szerinte a „közszereplései éppúgy gőgről, kizárólagos hitről, megbélyegzésről, indulatkeltésről szólnak, mint ahogy a hasonlóan fellépő kormánypártoké is”.

Rovatok