Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter: Részegek taperolnak a BKV-n, miközben Karácsony Gergely a hajléktalanok polkorrekt megnevezését keresi

2024. május 21., kedd 11:01

„Alkoholbeteg, drogfüggő vagy mentális betegségekkel élő emberek pedig ritkábban tartják be a közösségi közlekedés alapvető viselkedési szabályait. Ez egy tény. És igen, a hajléktalanok körében nagyon nagy arányban találhatóak meg ilyen emberek” – írja kedd reggeli Facebook-bejegyzésében Ungár Péter. „Ezeket a problémákat ugyanakkor nem azzal kell megoldani, hogy azt mondja a főpolgármester a BKV-n utazóknak, hogy tűrniük kell a részegen taperoló, ordító embereket” – tette hozzá az LMP társelnöke.

„Karácsony Gergely Vitézy Dávid programjában a BKK-rendészetet támadja a legradikálisabban. Elküldött már a francba embereket e miatt a javaslat miatt, és a szokásos politikailag korrekt állításokat furkósbotként használja. Az egyik ilyen, amelyet elmondott a Hard Talk adásában, az, hogy nem hajléktalanoknak kell hívni a hajléktalanokat, hanem hajléktalan embereknek” – kezdte kedd reggeli Facebook-bejegyzését Ungár Péter. 

A főpolgármester és a politikailag korrekt szövetségesei szerint továbbá azt állítani, hogy a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló, kirekesztő és morálisan vállalhatatlan megfogalmazás

– tette hozzá az LMP társelnöke, majd megjegyezte: „Ebben nincs igazuk, nem érdemes divatos érzékenységekért tagadni valós problémákat. A valóság, valamelyest ismerve a magyar szociális szektor problémáit, az, hogy a hajléktalanság jelentős részt a szinte nem létező rehabilitációs rendszer, illetve a nem létezés határára romlott pszichiátriai hálózat miatt alakul ki.”

Nem az a megoldás, hogy tűrünk

„Alkoholbeteg, drogfüggő vagy mentális betegségekkel élő emberek pedig ritkábban tartják be a közösségi közlekedés alapvető viselkedési szabályait. Ez egy tény. És igen, a hajléktalanok körében nagyon nagy arányban találhatóak meg ilyen emberek.”

Ezeket a problémákat ugyanakkor nem azzal kell megoldani, hogy azt mondja a főpolgármester a BKV-n utazóknak, hogy tűrniük kell a részegen taperoló, ordító embereket

– fogalmazott Ungár. „Ha van fedél a fejük fölött, ha nincs, ha holland turisták, ha a magyar pszichiátriai rendszer csődjének az áldozatai. Attól még joga van az utazóknak a békéhez és a biztonsághoz.”

„Amúgy Karácsony Gergely 2019-es ígéretei a drogprevenciós programok és drogambulanciák létrehozásáról még a Telex összeállítása szerint sem teljesültek, tehát a politikai korrektség bunkósbotja helyett a főpolgármester beszélhetne arról, hogy miért mulasztott el érdemben a BKK-rendészet által kezelhető problémák okai ellen tenni” – zárta bejegyzését Ungár.

Rovatok